fbpx

Mijn lieve, allerbeste vriendin met haar mooie gezin willen door mij op de foto gezet worden. Wauw, zoveel zin in. Een afspraak is snel gepland. De avond voor de reportage belt ze me in paniek op: “Het lukt niet met de tips die je hebt gegeven voor de kleding!” Uiteraard weet ik dat dat best in orde komt en dat ze in kleur bij elkaar zullen passen. Het beste is om drie kleuren te kiezen en daarnaast een steunkleur. Uiteraard staan ze de volgende ochtend in diverse tinten blauw klaar voor de reportage. We zijn  in een mooi gebied in Wassenaar waar landgoed, herfstbos en duinen bij elkaar te vinden zijn. Al gauw hebben we de grootste lol. Dat is prettig als je elkaar al zo lang kent maar dat legt de lat voor mij ook hoog om te presteren.

Een foto onder de bomen of in de open vlakte van de duinen vraagt continu aanpassing van instellingen op mijn fototoestel en ik moet blijven opletten. Foto’s met het gezin samen en vele combinaties daarvan. Lachen, gieren en brullen als er wat moeite gedaan moet worden om een bijzonder stijl plekje onder die boom te bereiken. Maar het is relaxed werken.

Zo leuk dat Stephan helemaal opgaat in de rol van regisseur. “Zullen we zus of zo gaan staan? Dat is leuk toch?” galmt er vaak over de vlakte. Tuurlijk, we proberen het allemaal uit want daar hou ik van. Ze hebben lol met elkaar en dat geeft een mooie reportage als resultaat.