Het fotoseizoen 2020 begon op zondag 15 maart met een gezinssessie met familie de Vries. Maar toen een paar dagen later: boem, de persconferentie. Iedereen zoveel mogelijk thuisblijven. Het was net gestart, en toen stopte het alweer… Foto-opdrachten werden uitgesteld maar gelukkig niet afgemeld. Toch ver in april een portretsessie gemaakt van Harrie want hij had toch eind april nieuwe zakelijke foto’s nodig. Ging prima op 1,5 meter afstand.

Maar toen werd het toch stil. Iedereen bleef in en rond huis. “Ga deurportretten maken”, hoorde ik van veel meedenkende, lieve mensen om mij heen. Wat een tof idee. Voor de ene fotograaf booming buisness en voor de andere weer helemaal niet, begreep ik. Raar hoe dat zo per fotograaf kan verschillen. Maar goed, ik bleef netjes thuis zoals de minister president had gevraagd.  Ik zit dan ook in de luxe positie dat ik naast fotografie nog een vaste baan heb. Wat een ramp voor veel fotografen die ervan moeten leven. Trouwens niet alleen voor fotografen maar zoveel zzp-ers in de problemen.

Corona verdween naar de achtergrond en per 1 juni kon ik weer beginnen. Op zondagochtend 10 uur afgesproken met familie Van Roode-Boekesteijn. Geloof het of niet na weken mooi weer… ja, je voelt het al aankomen, regen! Precies om 10 uur een flinke plens regen. Verzetten dan maar. Een week later was het dan zover. Top weer en op naar het Bieslandse Bos. Hun twee jonge kinderen vonden de speeltuin maar wat leuk. Lekker even spelen en dan door. Op naar dat beloofde vlot in het bos. Daar kan je even varen, nou dat vond Niels wel wat. Het duurde hem toch wel erg lang voordat we er waren. Snel even limonade met een koekje dan maar. He, he, eindelijk het vlot! Je meent het niet… buiten gebruik met een groot slot erop door de coronamaatregelen….