Als fotograaf Den Haag moet ook ik soms nieuwe portretfoto’s van mezelf laten maken en ervaar ik dus wat het is om voor de camera te staan in plaats van erachter. Op zaterdagochtend ging ik met Tina (ook fotograaf) naar Delft. Zij maakt portretfoto’s van mij met mijn camera en visa versa.

De dag voordat het zover was kwam het dilemma: wat ga ik aantrekken? Ik wil een aantal verschillende foto’s waar ik langere tijd mee kan doen. Alles in dezelfde outfit is dan niet handig. Dus kast overhoop en meerdere outfits op bed. Ja jémag, 6 outfits kan echt niet. Kiezen, keuzes maken ggrrrr altijd lastig. Dat lukte uiteindelijk. Daar liggen ze dan 3 outfits maar we gaan naar de stad en daar zijn geen kleedkamers. 

Hup, nieuwe outfits bedenken en praktisch nadenken. Basis is een wit shirtje. Eerst een outfit met een broek, daarna een jurk en daarna weer een broek. Denk daar maar eens over na. De jurk heeft dezelfde functie als je moeder vroeger op het strand die het badlaken om je heen hield terwijl jij je zwembroek aantrok. 

Oké dat ligt allemaal klaar, schoenen in de tas, fototas klaar en ready to go. 

We zijn al om 8:30 uur bij het station in Delft. Nog lekker rustig. In het begin is het even wennen. Ik stel me mijn puberdochters voor die selfies maken en verhip, het gaat me ineens makkelijk af. Strike a pose!

Knip, knip doet de camera. We verbouwen een terras en schieten nog wat foto’s. 

Door naar het Prinsenhof. Hier een foto, daar een foto. Omkleden in outfit 2 in een hoekje waar niemand ons ziet. Koffie to go langs de gracht en door. Voor we het weten is het 12:30 uur. We willen nog even naar het gebied rond de universiteit. In de fietsenstalling van het station kleed ik me naast mijn fiets nog snel om in outfit nummer 3. Je had dat gezicht van die man van de fietsenstalling moeten zien haha. 

Gelukkig er is nog bloesem in de boom te zien dus ook daar nog wat foto’s mee. Om 14:00 uur gaan we richting huis. Oeps 170 foto’s gemaakt. Er vallen er veel af want ik kan ook heel raar kijken. Er blijven er genoeg over waar ik weer een tijd mee vooruit kan. 

Het aller allerbelangrijkste is dat je kleding aan hebt waar je je lekker in voelt. Houdt het rustig en simpel. Wedden dat je je foto’s een aantal jaar kan gebruiken? Ik zie je graag voor mijn camera en ik sta er dan rustig achter en weet hoe je je kan.

Boek mij als jou fotograaf