Als fotograaf krijg ik allerlei verschillende verzoeken om ergens foto’s van te maken. Zo was dit verzoek het fotograferen van een aantal modeshows in het Huygenskwartier, het oude centrum van Voorburg.

Het is lente dus de winkels in dit winkelgebied willen hun producten en kleding showen aan het publiek. Een rijdende modeshow georganiseerd door de ondernemersvereniging. Maar een rijdende modeshow, hoe moet ik me dat voorstellen. Ik bel nog even met een van de ondernemers om te vragen hoe het nou in elkaar zit. In twee rondes van drie shows trekt een geweldige oude volkswagenbus met dj en zijn muziek van vwbusje.com door het gebied. 

Het is zover. Prachtig weer, veel zon en de mode is kleurrijk dit lente seizoen. Ik kan 4 van de 6 shows bijwonen. De eerste show even de kat uit de boom kijken. Ik merk dat ik mijn positie moet opeisen om de juiste beelden te kunnen schieten. Bij de 2e show pak ik mijn positie en kom helemaal in mijn element. Mijn jongste dochter is mee om me wat te helpen met mijn fotospullen. Zij ziet hoe ik de modellen sein om even in de lens te kijken. De schattige kinderen die de mode van Just Kidding showen stelen de harten van het publiek. Ze schitteren met hun mooie ballonnen en partypoppers. Twee modellen maken elke keer een enthousiast dansje. Het is een heerlijk middag. Voldaan en met een kaartje vol foto’s gaan mijn dochter en ik naar huis. 

En het eindresultaat, de foto’s….nou ja kijk zelf maar…